Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Det är 9 år sedan, ja det betyder att det är 10 års jubileum nästa år!
I starten var vi med och vi har varit medlemmar där i många år.
När jag blev änkeman blev jag tvungen att stänga ner vår studio och kunde därför inte längre vara medlem men genom min nya fru,
är vi i dag leverantörer till många av medlemmarna
vilket känns härligt att på detta vis kunna hjälpa mina gamla kollegor
och även nya.
I år var vi med som utställare och stöttade SFGs höstmöte för 3:e gången.
I år var det extra roligt att se att
vinnarna av 1:a,2:a och 3:e pris,
är våra trogna kunder så med risk för att vara lite tjatig
Grattis –Erik HellqvistJohan LindvalhJoakim Lennel.

Svenska FotoGruppen (SFG) är idag  Sveriges största förening med professionella  porträttfotografer
och dom växer för varje dag tack vare sitt stora  engagemang.
Dom arbetar medvetet för att landets porträttfotografer skall hålla en
seriös och kvalitativt hög nivå.

Goda råd från SFG
Att välja bröllopsfotograf

Ni  har gjort det stora jobbet. Ni har valt varandra! Kanske till och med  kommit så långt att ni vet var ni gifter er, när, vilka som ska få  komma och hur klänningen ska se ut.

Men vem ska föreviga  dagen? Pappas kusin Göran som har en ny, fin digitalkamera och som  fotar på alla släktens sammankomster? Er härliga kompis Stina som  faktiskt är fotograf, men mest fotar reklam och produkter? Eller en  utomstående, en person som dessutom kallar sig bröllopsfotograf? Hur  ska man veta vad som är rätt? Det ena alternativet är ju helt klart  billigare än det andra, men vad får ni får pengarna?

 

En  yrkesverksam, erfaren bröllopsfotograf vet vad man gör om det regnar på  er dag, eller – mer vanligt – när solen skiner rakt ner från en klarblå  himmel, skuggorna skär som knivar i era ansikten och ni kisar som  nyfödda kattungar vart ni än vänder er. Härligt väder är inte alltid så  snyggt på bild!

 

Er fotograf kan hjälpa er slappna av trots  att ni är nervösa och spända inför det som väntar, och kvalitén på  bilderna kommer att styra över mängden. Tänk er att sitta tre veckor  efter bröllopet och gå igenom kanske 300 bilder, bara för att inse att  ingen är riktigt bra..     En bröllopsfotograf sätter sin yrkesstolthet  i att ni ska vara nöjda och planeringsmöten, erfarenhet och rätt  utrustning borgar för att ni ska få bilder som hjälper er minnas  bröllopsdagen med glädje!

    Liten checklista i valet av fotograf

  • Har fotografen en bildportfolio som passar er stil?
  • Är fotografen med i någon organisation? Till exempel Svenska FotoGruppen eller Svenska Fotografers Förbund?
  • Finns bilder från den årstiden ni valt att gifta er? En erfaren fotograf kan fotografera både i snö och solsken, inne och ute.
  • När  ni valt ut ett antal fotografer vars bilder ni tycker om, kontakta dem  för att få veta mer om arbetssätt och pris. Passa också på att fråga om  hur ni får bilderna, hur och när fotografen visar bilderna och vad som  händer med negativen.
  • Gör fotografen någon retusch på  bilderna om ni önskar? Kreativa och högkvalitativa kopior är något  många bröllopsfotografer är stolta över att kunna leverera och det är  stor skillnad från konsument-labbens kopior.
  • Fråga om  fotografen skriver ett kontrakt med sina brudpar. Det är väldigt bra  att ha ett avtal som tar upp när fotograferingen ska ske, var, vad som  ska ingå och vad det ska kosta samt hur och när betalning ska ske.

Nu  bör ni ha cirka 3 till 5 fotografer vars bilder och arbetssätt ni  gillar och vars priser passar er budget. Då är det dags att träffas!  Under planeringsmötet går ni igenom vilken typ av bilder ni tycker om,  men också detaljer kring bröllopet och fotograferingen. Fotografen kan  ofta hjälpa till att rekommendera alltifrån frisörer och makeup  artister till platser för fotografering och hur tiden bäst disponeras  under dagen.

 

Fundera på vad som är viktigast för er, och var  inte rädd för att låta personkemin styra ert val. Det är viktigt att ni  trivs med er fotograf och känner förtroende, det kommer att hjälpa er  slappna av och ha kul under fotograferingen. Kom ihåg – en  bröllopsfotografering är ingen prestation från er sida, ni ska bara  vara njuta av dagen och denna stund tillsammans!

It is 9 years ago, yes it means it’s 10 year anniversary next year!
  In the beginning we were involved and we have
been members there for many years.

  When I became a widower, I had to close down our studio
and could therefore no longer be a member but with my new wife,

  We are currently suppliers for many of the members
  which feels great to be in this way to help my old colleagues
  and also new.
  This year we were as exhibitors and supported SFGs
autumn meeting for the 3rd time.

  This year it was particularly pleasing to see that
  winners of 1st, 2nd and 3rd prize,
  our loyal customers with the risk of being a bit repetitive.
Erik HellqvistJohan LindvalhJoakim Lennel.

Extremaalbum Photoever AB hittar ni här !

Annonser