Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett bröllop förknippas med blomsterprakt i alla dess former.
Den viktigaste buketten på hela bröllopet är brudbuketten.
Till det kommer vanligen buketter för tärnorna, brudgummens coursage och buketter på på middagsbordet. Coursaget är en miniversion av brudens bukett. Det visar att paret hör ihop. Om tärnorna har handbuketter är de ofta rundbundna och matchar i övrigt brudens blombukett i stil och blomval.

 Smycka bröllopsmiddagen med blommor
Buketterna som smyckar middagsbordet ska gärna komplettera och backa upp brudens bukett. Blomvalet är gärna detsamma, även om tonerna är mildare för att inte förta effekten av brudbuketten. Det är trots allt den som är huvudnumret av buketterna. Det är ganska vackert men opraktiskt att ha höga buketter på borden, men de passar sällan till personer som vill kunna se varandra över bordet. Det är ofta mer effektfullt att ha buketter som klättrar utmed bordet i vackra stänglar. Det ger rymd och kraft åt blommorna utan att störa gästerna. Liksom brudbuketten går det utmärkt att skapa egna buketter till borden. Det är dessutom enklare då de inte ska bäras omkring.

Blommor är vackra överallt
Andra populära utsmyckningar är blommor i kyrkan – som en båge innan altaret, strödda på golvet på väg till altaret, på färdmedlet för brudparet och vid ingången av kyrkan. Egentligen finns det ingen hejd på hur mycket blommor som en bröllopstillställning kan ha. Den enda begränsningen är fantasin och plånboken. På sommaren kan vilda och rabattodlade blommor och växter väljas för att smycka ingångar och lokaler. Det kostar inte mer än lite tid. På vintern krävs odlade blommor även för utsmyckning.

 Skicka blommor till dina vänner, familj eller käresta. Skicka blommor till födelsedag, begravning eller annan händelse, eller bara för att säga Tack. EuroFlorist samarbetar med mer än 54 000 blomsterbutiker. Så när du skickar blommor utanför Europa, erbjuder vi dig det mest pålitliga floristnätverk i världen. Med över 25 års erfarenhet av kvalitativ blomsterförmedling, garanterar vi nöjda kunder med varje beställning.

 

Vilka blommor ska jag använda i min brudbukett?

Rosor står för evig kärlek
Den mest populära blomsorten i en brudbukett är rosor. Rosor står för evig kärlek och ses som en klassisk bröllopsblomma. De röda tonerna dominerar, allt ifrån djupaste blodrött till skira orangeröda nyanser. Oftast väljs de storblommiga rosorna, som den röda rosen Grand Prix, vita Bianca eller den vackert lilarosa Coolwater.

Många väljer enbart rosor i buketten. En trendig och avancerad variant av rosbuketten är en Glamelie-bukett. Floristen tar kronbladen från ett tjugotal vanliga rosor och binder ihop dem med ståltråd till en enda stor blomma.

Blommor för droppformade buketter
Nästan lika populära som rosorna är kallor och orkidéer. Kallor har spjutformade blad och känns exotiska. Orkidén är väldoftande och skir med flera blommor på varje stjälk. Båda blomsorterna är tåliga och passar fint i droppformade buketter. De är också lättillgängliga då de finns i handeln året runt vilket gör att de är passande val oavsett när bröllopet går av stapeln.

Andra blommor för brudbuketten

Den vackra nejlikan kanske mest förknippas med begravningar men är ypperliga blommor att ha i brudbuketten, särskilt om bruden önskar en stavformad eller rundbunden bukett. De blir extra vackra när de binds tätt ihop. På sommaren är det populärt och trevligt med de klassiska svenska blomsorterna kaprifol, liljekonvalj, syrén och blåklint. De går vackert ihop med de odlade blommorna och ger buketten en känsla av den ljusa och grönskande sommartiden.

För att få ett unikt arrangemang finns mängder med andra blommor och gröna växter att blanda upp buketten med. Framför allt är gerbera, brudslöja, fresia och luktärter vanliga matchningsalternativ. Även murgröna är populärt som utfyllnad och dekoration, inte minst vid droppformade buketter.

Bilderna kommer från Euro Florists hemsida       Text från http://www.brollopsbukett.se
        

Annonser